TEMA

Gråhäger: var den bor, vad den äter, mot och reproduktion

Gråhäger: var den bor, vad den äter, mot och reproduktion


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gråhäger: utfodring (vad den äter), var den bor (livsmiljö och var man hittar den), reproduktion, bilder och vers.

Vanligt namn:Grå häger
Vetenskapligt namn: Ardea cinerea

Det tillhör familjenArdaidae och det är en vattenfågel som lever i våtmarker. Det finns flera underarter och den som kan observeras i Europa och Italien är Ardea cinerea cinerea.

Grå häger

Blandhägrar, är arten som går längre norrut, så mycket att den på sommaren också finns längs de norska kusterna, bortom polcirkeln.

Denna fågel presenterarstorlekanmärkningsvärt, ännu större än den vita hägret. Den har en kroppslängd som sträcker sig från 84 till 105 cm, en höjd av 90 till 100 cm. Vingarna kan nå 195 cm och vikten sträcker sig från 1000 till 2000 gr.

Den har en fjäderdräkt med en huvudfärg grå (i de övre delarna) och vit (i de nedre områdena). Vuxna har ett vitt huvud och övre hals med svarta ytor. Endast den vuxna har svarta fjädrar i nacken och en mycket tydlig svart nukeltåva som börjar från baksidan och övre delen av ögat och slutar på nacken. Ben och näbb är gula även om benen i vissa underarter är mörka. Näbben är rak och spetsig, i unga exemplar är den mer rosa.

Gråhäger under flygning

På bilden ovan kan du se en vuxen av gråhäger i flyg. Som allahägrar, ävenden grå hägerens flyktdet kännetecknas av S-formen på halsen: detta släkt flyger med halsen indragen. När det gäller vithäger är inga sexuella dimorfismer uppenbara, även om det i allmänhet ärmanlig gråhägerden är större än honan.

Gråhäger: tvärtom

L 'grå hägeravger ett stort antal ljud, särskilt under reproduktionsperioden och i händelse av hot. Den typiska versen är en mycket oförskämd "fraaank". Män under parningstiden avger olika typer av samtal för att uppmuntra förening med kvinnan. I händelse av hot avger hanarna ett mycket akut rop (schaah) för att försvara boet eller territoriet. Gråhäger uttrycker också en mjukare vers (gå gå gå) om en människa närmar sig eller känner närvaron av ett rovdjur.

Gråhäger: vad den äter

L 'tillförselden är huvudsakligen baserad på fisk, amfibier, insekter och små däggdjur. Han äter också kräftdjur, vattenslangar och blötdjur. Fisk och jakt på grunt vatten genom att fånga byten i sin långa, skarpa näbb.

Vad äter den? Om listan är den som anges ovan har den också observerats mata på små fåglar som ankungar ... och ibland också fåglar av medelstor storlek som redan är skadade eller i nöd.

Somstor vit häger, jag också'grå hägerdet fryser och väntar på att ett byte passerar och fångar det sedan snabbt med näbben. Alternativt flyttar den havsbotten eller fiskar genom att gå långsamt i vattnet och samtidigt hålla kroppen i en lutande position som på bilden nedan.

De ögonblick de spenderar på att äta (jakt!) Är soluppgång och solnedgång, men om det behövs kan de vara aktiva när som helst på dagen. På natten vilar de i träd eller på gömställen vid stranden.

Gråhägerbo och reproduktion

Mellanbilder av den gråa hägretatt jag vill erbjuda dig att ingen saknar hans bo Gråhägerboet är gjort av grenar och pinnar men inuti är det täckt med mindre kvistar, örter och fibrer. Vid förberedelsen av boet,grå hägerkan bära vad som helst!

Boet står i allmänhet på låga träd, buskar eller vass ... aboet av gråhägerockså på steniga avsatser, nära mycket fuktiga områden, sjöbanker och olika vattenbassänger.

Reproduktionen äger rum mellan februari och augusti och när paret anländer till boet utför de ett slags hälsningsceremoni genom att sprida sina vingar. På vissa områden harkolonier av gråhägerJag äravbrötsgenom närvaron avhäckar av den kejserliga hägret(även känd som kunglig häger eller Ardea purpurea).

Äggen (4 - 5 per bo) kläcks i cirka 23 - 25 dagar och de unga lämnar boet först efter cirka fyrtio dagar (precis som den vita hägret).

Gråhäger: där den bor

Vi har redan beskrivit din i avsnittet om reproduktionnaturlig livsmiljö. Om du undrarvar man kan se den i Italien, vet att den finns på många ställen i bagageutrymmet.

För att ge några exempel kan den hittas längs floderna i Po-dalen, i våtmarkerna i Lombardiet och Piemonte, i Veneto (på sommaren har vissa kolonier observerats vid Corlo-sjön), i vattensträngarna i Euganean Hills Park ( Padua) ... men inte bara i norr.

I centrala Italien kan det observeras vid stranden av toskanska floder och bifloder (Arno, Serchio, i övre Velino-dalen), i Lazio är det rikligt längs Tibern och saknas inte i Marche och i vissa våtmarker i södra Italien. I Kampanien kan det observeras i Matese Regional Park.

Gråhäger: hot

Den gråhägran utsätts för olika konstgjorda hot: först och främst har vi "torra" odlingstekniker som innebär återvinning av ständigt våta jordar. Denna teknik undergräver den naturliga livsmiljön för denna hägerart som älskar att leva på grunt vatten eller träskiga områden.

För det andra hotas gråhägret av tjuvjakt, en olaglig metod som dödar populationen av denna art. Olaglig avverkning av träd utgör också ett hot mot denna fågel som ser färre möjliga platser för att skapa sitt bo.

Slutligen är en annan utbredd praxis som hotar gråhägran störning under vintern.

Andra vattenfåglar i Medelhavet och våra vatten:

  • Moorhen
  • Skarv
  • Kungsfiskare
  • Sothöna


Video: Podcast: Bästa maten? - alla kan göra något - ris och bakteriefloran - kolloidalt silver. (Juli 2022).


Kommentarer:

  1. Kalani

    Underbar!

  2. Arashibar

    Jag gillade det! Jag tar ....)))))))

  3. Antoine

    Du har helt rätt. I det här ingenting där och jag tycker att det här är en mycket bra idé. Jag håller med dig.

  4. Drygedene

    Magnifik mening och i tid

  5. Murdoch

    Jag gratulerar, din åsikt är användbar

  6. Aibne

    gissade först..

  7. Joop

    situationen underhåller



Skriv ett meddelande